lauantai 5. tammikuuta 2013

Joulukuu

Grooming makes Basti very sleepy
Practising how to stand still

Basti loves to sleep in Solana's pram

Dumle's masseur came by

Katriina also gave massage to Basti







Dumle and Basti sleeping together

Olemme viettäneet Dumlen kanssa treenitaukoa viimeiset pari viikkoa ja vaikka ensin ajattelin treenaavani omatoimisesti Tamskin tallilla, niin yleensä treenitauko tekee puhtaasti hyvää. Viimeksi olemme pitäneet parin viikon tauon kaikesta tekemisestä viime kesänä.

Bastin ensimetreihin olen panostanut parhaani mukaan. Olemme käyneet uusissa paikoissa ilman Dumlea ja Dumlen kanssa. Ketunhäntä kulkee aina taskussani ja tarjoan mahdollisuutta leikkiin tilanteissa, joissa on paljon häiriötä. Basti on siinä suhteessa hyvin isänsä kaltainen, että jos töitä on tarjolla, niin mikään muu asia ei mahdu sen tajuntaan. Vietti tekemiseen ajaa yli kaiken muun.
Olen myös ottanut Bastin mukaan Dumlen agsatreeneihin, jotka pidetään lämpimässä hallissa. Halusin, että se oppii pienestä saakka olemaan kotonaan tilanteessa, jossa on kiihtyneitä koiria ja paljon melua. Basti on ollut ensimmäisestä "treenikerrastaan" alkaen hyvin itsevarma ja pyrkii kovasti sinne missä tapahtuu. Basti ei ole lainkaan sivusta seuraaja-tyyppiä, vaan seisoo hyvin omilla tassuillaan.
Opetan sitä päivittäin olemaan paikallaan maassa harjaamisen ajan ja joka päivä myös leikkaamme kynnet, joskus oikeasti ja useimmiten vain leikisti. Ruokansa saadakseen Basti tekee töitä, esimerkiksi nenäkosketuksia tai vähintäänkin istuu ja odottaa, kunnes saa luvan mennä kupilleen. Bastille tarjotaan paljon ihmiskontakteja ja se tapaa myös päivittäin toisia koiria. Kahdesti päivässä se tassuttelee lyhyen lenkin Dumlen kanssa, mutta joka päivä se myös ulkoilee pienen hihnalenkin ilman iskän tukea ja turvaa.
Nyt olen alkanut pyytämään sitä seisomaan pieniä hetkiä paikallaan. Muutama sekunti ja palkka, käskynä on nätisti. Seuraava vaihe on, että se hyväksyy sen, että siirrän sen raajoja eikä silti ole lupa poistua minnekään.
Opettaessani asioita en koskaan sano koiralle ei, vaan palkka tulee heti koiran keksiessä mitä haluan. Pidän siitä, että koirani haluaa ja uskaltaa yrittää aina, koska se ei pelkää tehdä virheitä.
Tänään meillä kävi Dumlen hieroja ja samalla myös Basti hierottiin. Harjaustreenit on tehneet tehtävänsä, sillä Basti malttoi olla hierottavana aika kivasti.

Dumle on ottanut poikansa vastaan mahtavalla asenteella. Dumlen itsevarmuus riittää helposti siihen, että se ei äksyile Bastille turhista, vaan sanoo kerran ja kovasti jos aihetta on. Aika harvoin Dumlen mielestä on, sillä Dumle omistaa lehmän hermot mitä pentuihin tulee. Basti hiipii monesti Dumlen kainaloon nukkumaan ja Dumle myllää sen sopivaan muotoon. Molemmat näyttävät tyytyväisiltä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti