torstai 23. elokuuta 2012

TOKO ti 21.8.2012


Olen aivan mielettömän tyytyväinen siihen, miten toko-treenimme nykyään sujuvat.
Dumle on energinen ja kiihkeä, mutta sen tarmo suuntautuu puhtaasti suorittamiseen. Tiedän tehneeni oikean päätöksen siinä, että olen edennyt koiran ehdoilla ja antanut sille aikaa kehittyä. Myönnettävä tosin on, että jossakin vaiheessa sai kerätä kaikki kärsivällisyyden rippeet, jotta kykeni itse olemaan rauhallinen Dumlen tarjotessa ja kokeillessa milloin mitäkin liikettä sen yrittäessä tulkita joka pienintäkin kroppani liikettä käskyksi. Nyt saan kuitenkin nautiskella innokkaasta sekä iloisesta työskentelystä koiran odottaessa kuumeisesti käskyä.

Toki treenaamisella on suurin vaikutus siihen, että olemme päässeet tähän pisteeseen, mutta parin kuukauden mittainen treenitauko ja koiran kypsyminen ovat uskoakseni myös olleet isoja vaikuttajia. Olisikohan viime tiistai ollut neljäs ohjattu treeni ja jokaisen kerran jälkeen on ollut hymy korvissa. Itsevarmuus on lisääntynyt kovasti ja mulla on fiilis, että tämähän sujuu jo tosi kivasti! Tunnen tuon tokoilun tällä hetkellä "turvallisemmaksi" lajiksi, sillä siinä olen yleensä aina ajoissa toisin kuin agilityssa ;)

No mutta ensimmäiset toko-kisat odottavat parin viikon päässä ja sinne menemme hyvillä mielin kokeilemaan miten saamme paketin kasaan kisatilanteessa. Toivottavasti pystyn nauttimaan yhteisestä tekemisestämme yhtä paljon, kuin treeneissä eikä ainakaan jännittäminen pilaisi koko hommaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti