keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Agility ti 1.5.2012

Aloitimme uudessa ryhmässä, mikä treenaa tiistaisin Marjut Kovalaisen johdolla SDP:ssa.

Treenit menivät osaltamme hyvin, olin Dumleen valtavan tyytyväinen. Fiilis selvästi tarttui myös Dumleen, joka työskenteli todella varman oloisesti. Uskalsin luottaa koiraani taas enemmän ja ilokseni huomasin, että pystyn jättäytymään kauas ja silti Dumle etenee käskyjeni mukaisesti. Takaa kierrot menivät kannakkeita hipoen, samoin kuin välistä vedot ja siinä sitten mietiskelin, että jos Dumlella olisi painoa kovasti enemmän, niin se ei kykenisi moiseen tai ainakaan siitä ei olisi mulle pitkäksi aikaa harrastuskaveria.
Pitääköhän se päivä nähdä tämänkin rodun kohdalla, että pian meillä on näyttely- ja käyttölinja. Siinä vaiheessa varmaan tulee itse hypättyä pois junasta, koska koiramaailmasta löytyy kyllä vielä vähän tehokkaampia harrastuskavereita, mutta ainakaan käyttölinjaisten kanssa ei ole asiaa näyttelyihin. Silloin valinta on kuitenkin alusta alkaen selkeä. Itse koen olevani keskitien kulkija eli haluan harrastaa vähintäänkin agilitya ja tokoa, mutta tykkään myös näyttelyistä. Siksi partacollie on ollut mulle nappivalinta! Aika näyttää mihin suuntaan tämäkin asia etenee.

2 kommenttia:

  1. Se on meistä harrastajista myös aika paljon kiinni minkälainen on partiksen tulevaisuus! Mielestäni nyt ei ole tarvetta tehdä jakoa käytön ja näytön välillä, eikä toivottavasti tämä ole ajankohtaista tulevaisuudessakaan - jos siis me harrastajat (mukaan lukien kasvattajat) pyritään käyttämään samoja koiria sekä käytössä että näytössä. Nyt suurempi ongelma on se ettei ole mustaa valkoisella näytöstä kovinkaan monella koiralla - onneksi tällä hetkellä on useampikin parta treenailemassa ja toivottavasti tulossa piakkoin kisakentille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä :) Musta koiran koulutettavuus kertoo todella paljon sen luonteesta ja siksi toivoisin näkeväni yhdistelmissä koiria, jotka toimivat käyttöpuolella. Kaikkihan eivät pidä kisaamisesta, mutta Suomi on pieni maa, joten on helppo käydä katsomassa esimerkiksi urosta sen treeneissä. Moni aktiivisesti treenaava myös tallentaa treenejä videolle, joita voi pyytää nähtäväksi.

      Poista