maanantai 7. toukokuuta 2012

Agility to 3.5.2012


Männistön treenit SDP:ssa.

Pieni rata koostui hypyistä, muurista, putkesta ja kepeistä. Radalla harjoiteltiin takaa leikkauksia ja keppejä ennen olevalla hypyllä koiran kokoamista, jotta se ei tulisi kepeille liian lujaa.
En saanut riittävää hidastamista aikaan. Dumle tuli kuin tykin suusta kerta toisensa jälkeen, MUTTA se kykeni silti selvittämään kepit vaivatta.
Kirjoitan tänä kirjoitusta kaksi treeniä viisaampana ja ymmärrän nyt, että mun tarvitsee ottaa sille käsky millä se hidastaa vauhtiaan. Jos käskytän sitä pelkällä "hop"-käskyllä, niin tuleehan se lujaa, koska mä pyydän vain hyppäämään. Se lukee kyllä seuraavaan esteen kropastani, joten tietyissä tilanteissa voin viestiä äänellä koiraa hidastamaan vauhtiaan ja "unohtaa" esteen käskyttämisen.

Tuon asian ymmärsin viikonloppuna Kaarinassa Janita Leinosen valmennuksessa. Myös Jaakko Suoknuuti tuli koettua ja erittäin hyväksi havaittua. Näistä kerron lisää seuraavissa postauksissa.

2 kommenttia:

  1. Suhina on aika hyvä jarrutusohjaus jos sen treenaa kuntoon. Aina ei tarvii välttämättä hidastaa, vaan saada koiralle kuulo päälle että nyt tarkkana, saattaa seurata suunnanmuutos. :)
    - Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin mäkin sen näkisin ja ehdottomasti otan mukaan meidän "sanavarastoon" :)

      Poista