sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Laukaa, kaikkien rotujen näyttely, 30.6.2012

Tänään Laukaan kansallisessa koiranäyttelyssä Dumle ERI1, PU1, SERT ja VSP :) Tuomarina oli Paavo Mattila ja arvostelussaan hän totesi Dumlen olevan erinomainen uros, jolla kaunis pää ja ilme. Runko erittäin hyvä ja hieno suora ylälinja. Erittäin hyvät raajat ja sopivat kulmaukset. Erinomaisen kaunis karvapeite! Liikkuu erittäin hyvin joka suunnalta tarkastellen. Hyvin miellyttävä käytös.

Olin erityisen tyytyväinen itsekin Dumlen käytökseen. Nuoren miehen kauniit, pitkät liikkeet pääsevät oikeuksiinsa nyt, kun poika malttaa ravata. Yksi ilopomppu oli nyt näköjään vaan pakko esittää, mutta muuten Dumle esiintyi suorastaan arvokkaasti ♥

Kasvattajalle en ilmoittanut osallistuvani kyseiseen näyttelyyn. Syystä että? No koska mulla on ongelma, kun kohtaan koiran kanssa miehen. Halusin tehdä reissun ilman että kukaan kyselee kuinka meni. Meidän veljekset suhtautuivat miehiin aggressiivisesti minkä epäilen johtuvan siitä, että molemmat eläinlääkärimme olivat miehiä ja veljesten hoitotoimenpiteet olivat monesti kivuliaita. Dumle joutui seuraamaan ensimmäisen vuotensa Dominon rähjäämistä miehille ja yhteisillä kävelyillä se toki tunsi, kuinka aloin puristaa hihnaa, jännittämään, miehen tullessa vastaan. Itselläni tapa on jäänyt jonnekin selkärankaan, yritän nyt oppia siitä pois. Dominon pois menon jälkeen Dumlen suhtautuminen miehiin oli hetken aikaa varauksellista sen ollessa hihnassa, vapaana ollessa normaalia ja luottavaista. 
Näyttelyihin psyykkasin itseäni kovasti. Mietin, että koiralla ei voi olla ongelmaa, koska se kohtaa miehet rohkeasti ollessaan vapaana. Sain kuin sainkin aikaan iloisen ja rennon fiiliksen. Kehässä Dumle tervehti tuomarin häntä heiluen ja seisoi kopeloinnin ajan kauniisti paikoillaan. Arvosteluun tuli maininta miellyttävästä luonteesta. Olin niin iloinen, että teki mieli halata tuomari-setää! Mä tein sen ja tästä eteenpäin luotan koiraani ja hautaan omat ongelmani.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti