perjantai 3. toukokuuta 2013

Osteopaatti Maaria Kaiperla

Sain Dumlen hierojan, Katriina Falhin kautta tilaisuuden tarkistuttaa Dumlen Suomen parhaisiin lukeuvuvalla osteopaatilla. Maaria kertoi, että Dumlella on erittäin vahva luusto, lihaksisto erinomaisessa kunnossa ja voimakas sukupuolivietti. Viimeksi mainittu on erityisen helppo allekirjoittaa samoin kuin luustoon liittyvät kommentit ja lihaksistoon olen itsekin ollut tyytyväinen, mutta oli hyvä kuulla se myös ihmiseltä, jolla on laaja vertailupohja. Pitkät metsälenkit ja aktiivinen harrastaminen yhdistettynä proteiinipitoiseen raakaruokintaan tuottavat siis tulosta.
Maaria kertoi selän olevan hyvässä kunnossa ja erityisesti kunnossa olevat selkänikamien välit kertovat Maarian mukaan terveestä rakenteesta. Vasemmasta takajalasta löytyi kuitenkin vanha agilityssa sattuneesta puomilta tippumisesta tullut trauma, jota ryhdytään työstämään kuuden viikon välein, jotta lantio ei tule tulevaisuudessa rasittumaan. Maaria sanoi, että mitään hätää ei ole ja että poika tulee olemaan täydessä iskussa jo muutaman hoitokerran jälkeen.
Saimme hyviä vinkkejä agilitykoiran kunnossa pitämiseksi ja kun mietin pitkärunkoisen koiran kestävyyttä rankassa lajissa sanoi Maaria, että pituus tuo venyvyyden ja kun koiralla on voimakas moottori, on yhdistelmä ehkäpä paras mahdollinen. Sama pätee Maarian mukaan esteratsuihin ja vanhana ratsastajana kyllä allekirjoitan tämän.
Koin Maarian erittäin miellyttäväksi persoonaksi ja pidin siitä kuinka hän kykeni analysoimaan koiraani luonne mukaan lukien ilman sen kummempia taustatietoja. Maaria myös painotti omaa vastuutani vietikkään ja voimakkaan työmotivaation omaavan koiran omistajana, sillä hänen mukaansa Dumle työskenteli minulle koko hoitokerran ajan sen epämiellyttävyydestä huolimatta. Tämän tyyppinen koira näyttää kiputilansa huonosti, jos lainkaan, mikä on hiukan haastava ominaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti