keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Toko-kuulumisia

Ah, ihanan kamala toko!
Niin treeneissä, kuin kokeissakin on astunut kuvioihin ennakointi. Dumle tuntuu opiskelleen tahattomat maneerini pilkun tarkasti ja tietää milloin ajattelen ottavani seuruuta ja milloin suunnittelen tekeväni jättävän liikkeen. Se on oppinut mittaamaan puolivälin luokse tulossa ja tarjoaa stopin omatoimisesti, ennen käskyä. Fiksun koiran ongelmia, totesi eräs vieraileva TK4 tokoillut koutsi, mutta ei lohduta, vaikka sellaiseksi oli ehkä tarkoitettu.
Tähän saakka olen opettanut Dumlelle uutta tai on hiottu liikkeitä, mutta nyt olemme erilaisessa tilanteessa. Koirassa riittää energiaa vaikka kuinka ja se haluaa työskennellä. Se ei väsy, vaan hakee kontaktia itse koko ajan, odottaa käskyä.

Ongelmia...

1. Koira on oppinut, että luokse tulossa "sivulle" tarkoittaa läpijuoksua ja "tule"-käskyä seuraa stoppi.
2. Koira ei ennakoi, kun ajattelen tekeväni seuruuta, mutta kun ajattelen, että tuossa teen jättävän liikkeen, se joko tipahtaa maahan tai stoppaa.
3. Kaukoissa alkanut ilmetä pientä etenemistä istumaan nousemisessa, maahan menossa ei.
4. Noudossa jostain syystä tahtoisi "kiertyä" jalkojen ympärille luovuttaessa.
5. Kisatilanteessa kuumenee aika kovasti ja haastaa leikkimään / taistelemaan. Hakeeko ehkä palkkaa? Tarkoitan, että osalla koirasta motivaatio laskee palkan puuttuessa liikkeiden välillä, mutta Dumle nostaa kierroksia mitä pidemälle koe etenee.

Hulluinta on, että aion saada nuo asiat kuntoon ja samaan aikaan tiedän uusien kummallisuuksien odottavan nurkan takana. Jokaisessa tokosta innostuneessa on pakko asua pieni masokisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti