tiistai 11. syyskuuta 2012

Ihania ultrakuulumisia!!

Kylmähermoinen kaunotar Kinsfolk Lovely Lizzie astutettiin loppukesästä voimakas viettisellä Dumlella.
Eilen saimme sitten hartaasti odotettuja ultrakuulumisia eli "Lissun" massussa on vauvoja :)

Lissu on äärimmäisen lapsirakas ja mitään pelkäämätön narttu, joka on aina tehnyt kuuliaisesti sen, mitä häneltä on pyydetty. Lissun kanssa on harrastettu pääasiassa näyttelyitä ja hän onkin kansainvälinen muotovalio. Vaaditut sertit ja cacibit Lissu on voittanut Suomen lisäksi Ruotsista ja Tanskasta.
Lissu on harrastanut omistajansa kanssa myös hiukan agilitya, tosin ihan vain parin omaksi iloksi.
Lissu on sosiaalinen sekä vieraiden ihmisten, että toisten koirien suhteen. Lissun kaltainen itsevarma ja omilla jaloillaan seisova koira on kiva perheenjäsen, sillä sellaisen kanssa on helppo liikkua koirapuistoissa, yleisillä paikoilla sekä ottaa reissuille mukaan. Lissu ei ole ääniherkkä tai paukkuarka.
Käyttöpuolella Lissun sisaruksista parhaiten on menestynyt Kinsfolk Dear Darcy, joka on luonnetestattu hyvillä pisteillä sekä laukausvarma, suorittanut BH-kokeen hyväksytysti, läpäissyt paimennustaipumuskokeen, TOKOillut TK2-koulutustunnuksen verran sekä kilpailee agilityssa maxi2-luokassa.

Dumle on myös todella lapsirakas tapaus. Hän ei pelkää pamahduksia tai ylipäänsä mitään kovia ääniä. Paras mahdollinen luonnetesti taitaa olla tällainen sirkus, jota myös meidän perheeksi kutsutaan. Kolme pientä tytärtämme pitävät huolen siitä, että melua ja yllättäviä tilanteita riittää!
Dumlen kanssa on harrastettu paljon, mutta koska Dumle on vielä kovin nuori, niin kilpailemista olemme vasta aloitelleet. Ensimmäinen TOKO-kokeemme sujui kuitenkin vallan hienosti, sillä teimme ykköstuloksen, voitimme ALO-luokan ja nappasimme partacollieiden ALO-luokan mestaruuden. Seuraavat kokeemme ovat edessä syyskuun loppupuolella. Agilityssa suunnittelemme ensimmäistä starttia ja tämä on se laji, mille Dumlen sydän palaa.
Paimennustaipumuskokeen Dumle suoritti hienoilla pisteillä elokuussa 2012 joten kiinnostus lampaisiin on vahva. Dumlen sisarusparven kahdeksasta koirasta peräti kuudella on paimennustaipumuskoe hyväksytysti suoritettuna! Kelpo paimenia siis ovat.
Näyttelyissä Dumle on käynyt jonkin verran ja tällä hetkellä Dumlelle on kertynyt yhdeksän SERTiä. Nuoresta iästään huolimatta Dumle on ollut jatkuvasti paras uros 1-4 sekä voittanut Helsinki Junior Winner 2011-tittelin. Laatuarvostelusta Dumle on saanut jokaiselta tuomarilta ERInomaisen, mikä jo sellaisenaan on hieno saavutus ja kertoo siitä, että koira vastaa rotumääritelmää.
Dumle on luonteeltaan hyvin energinen ja rakastaa paiskia töitä. Sillä on todella voimakas taisteluvietti.
Toisten koirien suhteen Dumle on sosiaalinen, ei haasta riitaa eikä provosoidu herkästi. Se on heti kotonaan kaikkialla eli ei kummemmin reagoi uusiin paikkoihin.
Dumlen suku on pullollaan eri lajeissa menestyneitä koiria. Esimerkiksi Dumlen äiti kilpaili ohjaajansa kanssa  vuonna 2012 osallistumisoikeuden agilityn SM-kisoihin sekä maajoukkuekarsintoihin. TOKOssa äitimuori kilpailee VOI-luokassa ja se on myös suorittanut paimennustaipumuskokeen hyväksytysti sekä BH-kokeen.


Ovenslope Prince Charming X Kinsfolk Lovely Lizzie





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti