tiistai 4. joulukuuta 2012

Treenejä tiivistetysti

Su 18.11.2012 Agility Tamskin talli

Teimme simppeliä ykkösen rataa, lähes ympyrää. Mulle suhteellisen helppoa, koska Dumle kestää hyvin välimatkaa ja eteni siis vaivattomasti, vaikka itse jättäydyin kauas sisäpiiriin. Mietin, että ensimmäinen agility-vuosi alkaa olla takana ja alkuvuodesta Dumle kääntyi jokaisen esteen jälkeen muhun päin, mutta nyt se tekee itsenäisesti tähyillen seuraavia esteitä. Nyt kun pysähdyin miettimään asiaa, huomaan että olemme kehittyneet vuodessa todella paljon.

Ma 19.11.2012 TOKO Tamskin talli

Treenit AVO-liikkeiden parissa jatkuvat. Olen alkanut kasvattaa välimatkaa kaukoihin, koska Dumlen tekniikka on hyvä. Luoksetulon kanssa olen kahden vaihdeilla, takapalkka tai namin/lelun heitto? Takapalkka valmiiksi koiran taakse jätettynä on haastava, koska lelu vetää Dumlea puoleensa niin voimakkaasti, että se ei meinaa tahtoa liikkua ensin eteen kohti mua, vaan kyttää "vapaa"-käskyä jolla saisi hakea palkan. Namin heitto on vähän niin ja näin, menee namin etsimiseksi... Taidan kokeilla seuraavan kerran opettaa heittämällä lelun, vaikka sen ajatuksen alkuun hylkäsinkin, koska Dumle alkaa aina heti tappaa lelua ja hiukan mietin hukkuuko idea pysähtymisetsä siinä. Kokeiltava se nyt vain on.
 
Ti 20.11.2012 Pro Canis

Teimme Marian johdolla poispäinkääntöjä ja sylkkäreitä. Meni mielestäni todella hyvin ja varsinkin kun Dumlen kanssa ei ole koskaan treenattu ensin mainittua.

Ke 21.11.2012 Ensimmäiset viralliset agilitykilpailut

Tuomarina oli Salme Mujunen ja rata suoraan pahimmista painajaisistani eli suoraa, suoraa ja taas suoraa hallin päästä päähän. HYLyllä alkoi kisauramme, sillä Dumle sukelsi mutkaputken väärään päähän ja sinnepä se mun kroppa osoitti, joten ei siitä sen enempää. Lentokeinu esitettiin myös ja radan viimeinen rima lensi. Opin kisatilanteesta paljon ja uskon ensi kerran olevan jo paljon helpompi. Dumle on sen verran nopea koira, että HYL oli toki ensimmäisemme, mutta ei varmasti viimeinen ;) Hyvä tästä vielä tulee, kun saamme lisää kisakokemusta ja -varmuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti