keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Raakaruokinta vol.4

Muutos on käsiin tuntuva ja silmin nähtävissä.
Ensimmäistä kertaa elämässään Dumle syö sellaisia määriä, että aktiivisesta harrastamisesta huolimatta sille jää ravintoa massan tuottamiseen. Lihakset tuntuvat pulleilta ja koiran muoto on pyöristynyt.
Ikä tosin selittää osansa sen suhteen, että koen Dumlen muuttuneen viime kesästä kovasti. 2-vuotias koira elää muodonmuutosta, mm. rintakehä on täyttynyt hienosti. Järeä pää on nyt litteä neliö ja mielestäni yksi parhaista asioista koko koirassa.
Dumle rakastaa naudan mahaa ja kana on todella hyvää. Riista uppoaa myös ja kalaa syödään kiltisti kerran viikkoon. Yritän pitää ruokavaliossa viikottain kolmen eläimen lihaa/luuta ja joka päivä ruokaan lisätään Nutrolinin Senioria. Naudanliha ei ole Dumlen suosikkeja ja alkuun kuorineen tarjottavat kananmunat eivät iskeneet kipinää, mutta nyt nekin maistuvat. Puristeluut ovat vaihtuneet ehtaan tavaraan ja melkoisella raivolla niitä nakerrellaankin.
Turkki voi paksusti ja kiiltää kauniisti. Sekin taitaa tykätä nykyisestä ruokavaliosta, tosin en voi sanoa, että nappuruokinnallakaan ollessa olisi turkki ollut mitenkään huonossa kunnossa.

Mielestäni raakaruokinnan maailmaan sukeltaminen sujui suhteellisen helposti. Opittavaa on vielä ja aiheesta tuntuu olevan valtavasti erilaisia näkemyksiä. Meillä ei ole ollut mitään isompia ongelmia eli ulosteen määrä on alle puolet entisestä, mutta vatsa ei ole kertaakaan ollut kovalla ja löysänä vain ensimmäisen sisäelinruokailun jälkeen. Ilmavaivoja oli vajaan viikon ajan raakaruokintaan siirryttyämme, mutta sen jälkeen ei mitään. Oksentelua ei ole esiintynyt alkuvaiheessa, jolloin se on kuulemma ihan yleistä. Haluan vielä sanoa kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet vastailla kysymyksiini. Matka jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti