tiistai 27. maaliskuuta 2012

Toko ma 26.3.2012

Teimme seuraamista, hyppyä, ruutua ja kaukokäskyjä.

Seuraaminen sujui kivasti. Muutama iloinen pomppu nähtiin, mutta kyllä energia suuntautuu nyt jo aika puhtaasti tekemiseen. Hiomista toki vielä nuoren koiran kanssa riittää, mutta olen kuitenkin aika tyytyväinen siihen, miten hyvin Dumle hakee paikkansa ja miten intensiivisesti se jaksaa työskennellä.

Hyppy sujui todella hienosti. Irtosi hyvin ja seis-käskyn saatuaan odotti karvankaan värähtämättä, vaikka seikkailin ympäri hallia ennen koiran luokse palaamista. Teimme kolme toistoa ja sitten juhlittiin!

Ruutu oli kuvioissa pitkästä aikaa. Olemme kokeilleet sitä kerran viime kesänä, joten aika kylmiltään lähdimme suorittamaan. Dumle tajusi idean heti ja uskon tämän liikkeen olevan helppo Dumlen kaltaiselle koiralle, joka kykenee työskentelemään kaukana minusta ja joka on hulluna leluun.

Kaukokäskyt teimme pöydällä ja myös niihin olin tyytyväinen. Dumle osaa kaikki käskyt hienosti ja suorittaa ne nopeasti. Nyt sitten vain välimatkaa kasvattamaan.

Se mihin en ole tyytyväinen on paikalla makuu. Dumle ei rikkonut lainkaan, kun treenit olivat eri paikassa, kuin missä teemme agilitya. Paikalla makuu paikassa, jossa vedetään kolmella viereisellä radalla Dumlen rakastamaa agsaa on aika vaikea rasti meidän junnulle. Dumle kestää paikalla, jos olen alle 10m päässä, mutta matkan kasvaessa nousee istumaan tai ottaa muutaman askeleen kohti. Koutsimme sanoi, että näyttää siltä, että Dumle ei ihan ymmärrä mitä siltä pyydetään ja voihan se olla, koska kyseisessä hallissa mennään yleensä lujaa. Back to the basics sitten vaan eli lyhennetään välimatkaa paikalla makuuta suorittaessamme ja toivotaan, että pian saisimme sen yhtä varmaksi, kuin mitä se Ruskossa pidetyissä treeneissä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti