perjantai 6. huhtikuuta 2012

Agility ke 4.4.2012

Aivan mahtavat treenit! Ei nyt tietenkään täysin virheettömät, mutta tänään tajusin kuinka paljon olemme viimeisten 5kk aikana kehittyneet.

Takaaleikkaukset ja -kierrot sujuvat hyvin. Ilmeisesti oma ohjaaminen on nyt paremmalla mallilla, sillä Dumle etenee esteiltä rintamasuuntaani eikä enää automaattisesti käänny mua kohti. Dumle irtoaa hyvin ja kepeistä saimme taas extra kehuja. Kovasti myös vannotettiin olla leikkaamatta sen turkkia, koska kuulemma osaamisen lisäksi Dumle tarjoaa silmänruokaa :) Turkista emme ole luopumassa, mulle turkki on osa rodun viehätystä.

Yhden asian suhteen poljen paikoillani eli edelleen työstän sitä, että ymmärtäisin antaa käskyt ajoissa. Dumle on notkea ja ketterä, mutta ei se paljon auta, jos itse kerron tulevasta käännöksestä vasta kun koira on jo ponnistanut. Luulen, että sen tuntuman, milloin käsky tulee liian aikaisin tai myöhään, saa ajan kanssa. Itse aristan selkeästi sitä, että jos annan käskyn liian aikaisin, kääntyy Dumle ohjaukselle herkkänä jo ennen estettä ja sittenhän se on kielto. Kummallisinta on, että silloinhan koira tekee oikein, kuten aina reagoidessaan käskyyn. Oma pää ei vaan nyt jotenkin käänny tämän asian suhteen.

Huomenna sitten edessä Tamskin treenit ja maanantaina olisi tarkoitus käydä kokeilemassa hyppyrataa epävirallisissa kisoissa. Valmennukseen liittyvä jännittävä asia tässä myös on vireillä, mutta siitä enemmän, kun asia varmistuu.

Ja vielä kuvaa, sillä nuori "siniverisemme" täyttää tänään 18kk

1 kommentti: