maanantai 9. huhtikuuta 2012

Epäviralliset agilitykisat ma 9.4.2012

En varmaan koskaan ole jännittänyt mitään niin paljon, kuin noita epiksiä. Naurettavaa!
Näyttelyihin menen aina sillä asenteella, että en suuremmin voi vaikuttaa siihen pitääkö tuomari koirastani vai ei, mutta käyttöpuolen lajit vaativat treenaamista, treenaamista ja treenaamista.

Vielä verryttelyssä Dumle toimi kuten treeneissäkin, mutta kun tuli meidän vuoromme valmistautua, pettivät omat hermot täysin. Siihen nähden ensimmäiseen rataan saa olla tyytyväinen, vaikka Dumle varasti lähdön kahdesti ja meni putkeen väärästä päästä. Putki oli ohjausvirhe, koira meni sinne, minne kroppani osoitti. Rimat pysyivät ylhäällä ja aika oli hyvä, joten sinänsä rata oli ok. Menin sitten kuitenkin tekemään sen virheen, että ilmoittauduin toiselle kierrokselle. Puhhuijaa, uusijia ei ollutkaan montaa ja jouduimme radalle suoraan autolta juomataukoa pitämästä. Samat virheet toistuivat ja lisäksi tippui pari rimaa. Kurjuus.

Ensin otti päähän, että suoriuduimme alle oman tason, mutta toisaalta sehän se kisaamisen vaikeus onkin! Nyt sitten vain mukaan kaikkiin mahdollisiin epävirallisiin kisoihin, jotta saamme touhuun tuntumaa ja turhat jännittelyt pois. -90-luvulla kilpailin niin agilityssa, kuin este- ja kouluratsastuksessakin ja silloin kisaaminen oli niin "arkista", että jännittäminen oli pientä ja positiivisella tavalla lisäpotkua antava asia. Siihen täytyy nyt pyrkiä ja muuta tietä ei ole, kuin kilpailla sitkeästi.

Huomenna on taas agsa-treenit, joten elämä jatkuu :)

2 kommenttia:

  1. se on aina jännittävää kilpailutilanteessa ja tosiaan tavallisessa näyttelyssä,et juuri voi vaikuttaa siihen,tykkääkö tuomari vai ei.toki koiran siisteys tärkeää yms.mä uskon,että dumle nauttii itse tekemisestä ja ajan kanssa te varmasti lähes "tulette lukemaan toistenne ajatukset".Tsemppiä!T.Satu ja Gringo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dumle on kyllä melkoinen sähikäinen ja nauttii treenaamisesta siinä missä mäkin :) Ikää herralla on tosiaan vasta 18kk, joten aika näyttää mitä meistä tulee. Molemmilla meistä on kyllä vielä kovasti opittavaa ja toisaalta koko homman hienous lienee juuri se, että valmiiksi paketti ei tule koskaan.

      Poista