torstai 18. lokakuuta 2012

Huippu treenejä!

Agility su 14.10.2012

Teimme nelliöllä yhdentoista esteen "rataa" ja hienosti Dumlen moottorissa riittää vääntöä! Tuo ominaisuus on luultavasti se mitä arvostan agilitya ajatellen eniten. Tuntuu suorastaan luxukselta, että koiraa ei tarvitse motivoida. Se palkkautuu tekemisestä, kätevää.
Teimme myös rataa, missä koira pääsee etenemään lujaa, mutta vaati irtoamista ja olen tyytyväinen siihen miten Dumle irtoaa ja suorittaa esteitä itsenäisesti.
Keinua otin itsenäisesti pitkästä aikaa ja siinä ei ongelmia. Hienot stopit. Saman kun saisi sitten sielä siirrettyä kisatilanteisiin.

Toko 15.10.2012

Paikkamakuu piilosta käsin onnistui kympin arvoisesti. Häiriötä tuli myös kivasti, sillä hallin toisessa päässä treenattiin myös tokoa ja kehuttiin koiria kovaa ja korkealta.
Hyppy sujui myös erityisen hyvin ja ihmettelenkin kuinka hyppy AVO-malliin on onnistunut ensimmäisestä kokeilusta lähtien. Ei se nyt tosin mikään vaativa liike ole, mutta kuitenkin se tehdään toisin kuin ALOssa.
Luoksetulo stopilla on työnalla ja se tuntuu mielestäni AVO-luokan liikkeistä vaikeimmalta. Toistoa, toistoa, toistoa se tosin vain vaatii ja jos muut on sen oppineet, niin oppii Dumlekin. Se on kuitenkin aina ollut melkoisen nopea hoksaamaan asioita.
Liikkeestä seis kokeiltiin ensimmäisen kerran AVOn tapaan ja ensimmäisellä kerralla Dumle yritti kääntyä perääni, jolloin korjasin ja toisella kerralla homma sujui jo kuin vanhalta tekijältä.
Kokonaisuudessaan eilisen tavoin oikeat hyvän mielen treenit :)

Agility 16.10.2012

Ensimmäiset Pro Caniksen treenit Maria Mäkelän johdolla.
Treeniaika  ei ole kovin inhimillinen sillä treenaamme klo 21-22.00 ja halli on melko pieni, mutta jo ensimmäinen kerta antoi niin paljon, että tiedän meidän olevan erityisen hyvissä käsissä.
Treenasimme valssia ja takaaleikkauksia. Dumle oli uudessa paikassa heti kotonaan ja vaikka epäilin kahden edellisen päivän painavan tassuissa, niin homma meni ennemminkin päinvastoin! Virtaa oli vaikka pienen kylän tarpeiksi ja Maria totesikin Dumlen olevan sen verran vauhdikas kaveri, että kiirettä pitää. Marialla on taito saada viestinsä perille ja hän on ihastuttavan pikkutarkka. Odotan ensi tiistaita intoa täynnä ja suosittelen lämpimästi kaikille, jotka tahtovat panostaa treenaamiseensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti