perjantai 19. lokakuuta 2012

Raakaruokinta Vol.3

Olen niin iloinen, että päätin sukeltaa raakaruokinnan maailmaan!
Dumlen syömiset tai ennemminkin syömättä jättämiset on ollut mulle aina pienimuotoinen stressitekijä. Nappulaa syödessään se söi aina vasta myöhään illalla, jos silloinkaan. Oli huoli siitä, että kun treenaamme paljon ja Dumle on muutenkin todella aktiivinen, niin kuinka se pärjää niin pienellä määrällä ruokaa. Todella hoikka se on aina ollutkin, omaan makuuni liian hoikka. Toki sporttimallisena meinaan sen jatkossakin pitää, sillä pääpaino harrastamisessammme on agilityssa ja tokossa, mutta muutama kilo lisää olisi suotavaa.

Aamuisin Dumle jo odottaa aamulenkin jälkeen ruokaansa ja kuppi nuollaan kiiltävän puhtaaksi. Huulia nuoleskellaan ja päälle vedetään kunnon riehuhepulit. Hymyilyttää, kun katsoo energiaa puhkuvaa ja leikkisää ystävää, se näyttää kovin tyytyväiseltä elämäänsä.
Kana on nyt selkeästi se herkuista suurin, mutta myös lohi ja sika tekevät kauppansa. Sisäelimiä tarjosin sunnuntaina, mutta tuo ensimmäinen kattaus ei iskenyt kipinää. Seuraavaksi täytyy kokeilla kivipiiraa, jospa se maistuisi.

Ruokamääriä olen lisännyt niin, että nyt annan kaksi kertaa päivässä noin 750g. Tässä määrässä pysytellään hetki ja katsotaan alkaako paino nousta.
Treeninamit olen vaihtanut kuivattuihin broilerinsydämiin ja kivipiiraan. Hurjan hyvää näyttäisi Dumlen mielestä olevan. Tosin pehmeitä raakaruokintaan soveltuvia treeninameja olisi myös hyvä löytää?

Aloittelija kun olen, niin päätin kuitenkin varmistaa rasvahappolisällä ja ravintoöljylisällä, että Dumle saa kaiken tarpeellisen. Jo ihan turkkiakin ajatellen, sillä Dumlen kaunis ja hyväkuntoinen turkki on itselleni pieni ylpeyden aihe :)

Tästä jatketaan ja viikon päästä katsellaan taas miten homma etenee!

1 kommentti:

  1. Ulppis ei ole kyllä yhtään kalanaisia, lohesta sillä menee masu sekaisin. Muita kaloja se syö, kunhan pistää lihaa sekaan. Tosin kuivattuna se rouskii kalansa ihan innoissaan.
    Meillä oli kans nirsoilua ruuan kanssa ennen tätä uutta (tai eihän tää nyt enää niin uus oo) ruokavaliota.

    VastaaPoista