keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Agility ja vähän jotain muuta su 24.2.2013

Koska Dumle oli jo aamusta startannut kaksi rataa, pääsi Basti ensimmäistä kertaa treeneihin ilman iskää.
Basti tuntui olevan tilanteeseen erittäin tyytyväinen ja hämmästytti työmotivaatiollaan. Teimme nenäkosketuksia kontakteilla ja hyppyä (rima maassa) targetin avulla niin, että Basti oppii alusta alkaen ajattelemaan eteen. Haluan, että se ei ajattele mun liittyvän mtenkään esteen suorittamiseen, vaan etenee alusta alkaen itse ja palkka tulee esteen / esteiden jälkeen. Teimme myös putkea ja se olikin hauskaa se!

Tässä vaiheessa kehitystä Bastin luonne vaikuttaa erinomaiselta ajatellen sitä, että se on otettu ajatellen käyttölajien harrastamista Se käyttäytyy vieraissa paikoissa, myös yksin ollessaan, todella itsevarmasti eikä ota häiriötä mistään. Se voi olla vapaana treenihallissa, jossa samaan aikaan toinen koirakko tekee rataa tai useampi koira treenaa radan osia. Bastia ei kiinnosta muiden tekemiset, se pyörii ympärilläni ja keskittyy puhtaasti työskentelemään. Se ottaa leluun kiinni rajusti, taistelee siitä, tappaa sen. Se on reaktioissaan nopea ja luonteeltaan energinen. Isäänsä verrattuna selkeästi kovempi luonne, mutta vaikka alkuun ajattelin sen ehkä vaikeuttavan koulutusta, en enää siihen usko. Tässä vaiheessa se imee kuin sieni, joten haluan tarjota sille vaikeita olosuhteita ja pian se pääsee turistiksi mukaan agilitykisoihin, joissa viheltää pillit, kuulutukset pauhaa, lämmittimet humisee niin ettei välillä meinaa kuulla mitään, koirat haukkuvat kiihtyneinä, trafiikki on melkoinen... Oikea aika tälle kaikelle on nyt, koska pian on edessä seuraava kehityksen vaihe ja sen myötä moni koira hakee itseään. Ihan kuin niiden silmät aukeaisivat toisen kerran elämässään.

Dumle on mahtava treenikamu, mutta Bastissa näen tällä hetkellä vielä vähän enemmän potentiaalia ja toisaalta osaan itse nyt jo enemmän. Jos Bastin kehitys jatkuu samaan malliin, niin luulen ettemme keskity näyttelyihin sen enempää, kuin että yritämme valioksi saakka. Näin siitäkin huolimatta, että Basti on rakenteellisesti aika lupaava pentu. Sillä on pennuksi melkoinen eturinta ja sen mittasuhteet on hienot. Iso siitä tosin varmasti tulee, sillä korkeutta on jo nyt +4kk ikäisenä 48cm ja nivelet sekä tassut on valtavat. Pigmentit sekä purenta on täysi kymppi ja runko vahva. Nuori mies on ehkä enemmän sellaista tyypillistä brittimallistoa eli isäänsä ei kyllä näytä tulevan. Jotenkin kuitenkin näyttelyistä on tullut sellainen Dumlen ja mun oma juttu, koska Dumle nauttii niistä kovasti, ja kyllä, koira todellakin voi nauttia myös näyttelyistä. Aika näyttää, mutta näin mä olen nyt homman ajatellut.

Vielä muutama kuva pikkumiehestä...

Photo: Markku Pajulahti

Photo: Markku Pajulahti

Photo: Markku Pajulahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti