keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Agility su 3.2.2013


Teimme rataa, missä oli paljon takaaleikkauksia ja vaihtoehtoisia reittejä.
Pitkästä aikaa myös keinu oli osana rataa ja ensimmäistä kertaa sain Dumlen treeneissä kiinni lentokeinusta.
Epiksissä ja ensimmäisessä virallisessa kisassamme tämä on toki nähty, mutta Bastin mukana oleminen treeneissä nostattaa nyt kierroksia "kisatasolle".
Muuten treenit meni kuitenkin erittäin hyvin eli koira kuunteli, teki hypyt huolellisesti ja irtosi hienosti. Nyt näen selkeästi millainen merkitys sillä on, että koira osaa suorittaa esteet itsenäisesti, että se irtoaa. Ennen ongelma oli kuinka ehdin ohjaamaan nopeaa koiraani, se oli aivan turhaa kilpajuoksua. Ei se ehtiminen niin vaikeaa olekaan, jos koira kykenee hoitamaan hommat ilman, että itse tarvitsee yrittää pinkoa sen rinnalla.

Bastin kanssa aloitamme targettitreenit hyvin pian. Rimat saa olla maassa, mutta haluan sen alusta alkaen ajattelevan eteen ja saavan palkan edestä. Nenäkosketukset sillä on jo todella hienolla mallilla ja hallista on muodostunut sille toinen koti, ihan kuten toivoinkin. Basti on siis ollut mukana treeneissä 10vko ikäisestä alkaen vähintään kolme kertaa viikossa, joten se on treenihalleissa täysin rento eikä reagoi ulkopuolisiin ärsykkeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti