tiistai 19. helmikuuta 2013

Toko ma 18.2.2013

Enpä muista milloin olisi toko-treenit menneet näin hienosti!
Koko treenien ajan oli hyvä fiilis ja Dumle työskenteli tarmokkaasti. Teimme ensimmäisen kerran merkiltä oikealle ja vasemmalle lähettämisiä, Dumle hoksasi idean heti. Toki matka oli vielä lyhyt, mutta hyvin tarkasti se seurasi minne päin käsi osoittaa.

Nyt kun olemme alkaeet tehdä enemmän VOIttajan ja EVLlän liikkeitä on treenaamiseen tullut uutta intoa!

Paikkamakuu sujui mallikkaasti, niin on ollut jo kauan ja luotto Dumleen on tämän liikkeen kohdalla suuri. Ennakointia prusasentoon ei tapahtunut eli jospa vapauttaminen suoraan liikkeestä on se oikea lääke jolla karsitaan ennakointi pois. Jatketaan siis samaan malliin.
Kaukoissa on alkanut esiintyä pientä etenemistä, joten ryhdyin takapalkkaamaan lelulla. Alkuun haastavaa, koska Dumle kokee vastustamatonta halua sukeltaa lelun perään, mutta pieni eteneminen loppui kuin seinään.
Luoksetulo oli ok ja noudot sujuivat paremmin kuin koskaan. Dumle on toki aina noutanut innoissaan ja luovuttaa kapulan sivulla hyvin, mutta välillä se hyökkää hiukan liian innokkaasti kiinni kapulaan ja puree sitä tuodessaan. Lelu kädessäni houkuttimena on korjannut noudon niin, että kapulan pureminen on unohtunut täysin.
Seuruuta käskytettynä ehdimme tehdä myös ja olen tyytyväinen Dumlen tiiviiseen seuraamiseen. Kontakti on vahva, käännökset teräviä ja perusasennot suoria.
Uskon vahvasti, että Dumlessa on ainesta tokovalioksi ja siinähän se tuli ääneen sanottua meidän tavoite. Koira on vasta nuori, paljon ylempien luokkien liikkeitä se jo osaa ja intoa riittää useammankin koiran tarpeiksi. Kyllä me siihen pystytään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti